Med a skořice – kombinace, která pohladí

22.02.2010 | Gastronomie

Máte chuť si zamlsat? Připravte si pochoutku, která pohladí Vaše smysly! Tvaroh s medem a skořicí!

Med a skořice:

Suroviny:
250 g tučného tvarohu
50 ml sladké smetany
4 lžíce medu
skořice 
1 velká zralá hruška 
2 lžíce třtinového cukru
1 lžíce másla
hrst hrozinek
hrst vlašských ořechů

Postup:
Tvaroh smícháme s hrozinkami, smetanou a medem. Vzniklý krém rozdělíme do skleněných pohárků. Hrušku oloupeme, zbavíme jadřince a nakrájíme na tenké plátky. Na pánvi rozehřejeme máslo a plátky hrušky na něm osmahneme. Zasypeme třtinovým cukrem se skořicí, necháme lehce zkaramelizovat a přidáme do pohárků. Nakonec opražíme vlašské ořechy a ozdobíme jimi dezert.

Dobrou chuť!

Přečtěte si také:

Recepty na moučník

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.