Máte chuť si zamlsat? Připravte si pochoutku, která pohladí Vaše smysly! Tvaroh s medem a skořicí!
Med a skořice:
Suroviny:
250 g tučného tvarohu
50 ml sladké smetany
4 lžíce medu
skořice
1 velká zralá hruška
2 lžíce třtinového cukru
1 lžíce másla
hrst hrozinek
hrst vlašských ořechů
Postup:
Tvaroh smícháme s hrozinkami, smetanou a medem. Vzniklý krém rozdělíme do skleněných pohárků. Hrušku oloupeme, zbavíme jadřince a nakrájíme na tenké plátky. Na pánvi rozehřejeme máslo a plátky hrušky na něm osmahneme. Zasypeme třtinovým cukrem se skořicí, necháme lehce zkaramelizovat a přidáme do pohárků. Nakonec opražíme vlašské ořechy a ozdobíme jimi dezert.
Dobrou chuť!
Přečtěte si také:
Recepty na moučník